Hoppa till huvudinnehåll

Radisson Blu Riverside Hotel firar 10 år!

onsdag, januari 25, 2023

Lindholmens första hotell Radisson Blu Riverside Hotel firar 10 år av framgång. Sedan hotellet öppnade sina dörrar 2013 har de välkomnat över 1 miljon övernattande gäster. Hotellet har i sig blivit en populär destination för resenärer som besöker Göteborg. Känt för sin moderna och innovativa miljö är Lindholmen Science Park ett perfekt område för både affärs- och fritidsresenärer.

hotellet blu

Lindholmen Science Park har på senare år förvandlats till en hubb för innovation, företagande och utbildning. Idag arbetar, studerar eller bor minst 24 000 personer på Lindholmen och ca 400 företag finns på området.

– Winn Hotel Group såg möjligheten i ett område där de erkända hotelloperatörerna var tveksamma. Vi såg att det är här framtiden ligger. Vi ville skapa något som matchade teknik- och innovationssinnet i området. Ett hotell som skulle sticka ut. Vi lyckades med det och Radisson Blu Riverside Hotel är fortfarande ett av Göteborgs ledande hotell, säger Anders Junger, VD för Winn Hotel Group.

Restaurangen och baren Cuckoo's Nest har fått internationellt erkännande sedan öppningen 2013, efter att ha vunnit två prestigefyllda priser: Bästa designade baren i Europa på European Hotel Design Awards och Bästa hotellbaren i Europa på European Hospitality Awards.

– Det här ett stolt ögonblick när vi ser tillbaka på våra 10 år. Cuckoo's Nest har varit en viktig del av hotellets gästupplevelse sedan start, och dessa utmärkelser erkänner inte bara den fantastiska designen utan även den exceptionella servicen, maten och drycken, säger Dan Bergstén, hotelldirektör på Radisson Blu Riverside Hotel.

Hotellet fortsätter att utvecklas, nu senast med öppningen av takbaren Cuckoo on the Roof. På den öppna terrassen erbjuds en panoramavy över staden och en skräddarsydd meny med signaturcocktails och tilltugg. Baren öppnades förra sommaren och blev snabbt en populär destination för hotellets gäster och de som arbetar, studerar eller bor på området.

För att fira sitt 10-årsjubileum planerar Radisson Blu Riverside Hotel en festlig tillställning på hotellet senare i vår.