Hoppa till huvudinnehåll

Sten Tolgfors, landshövding i Västra Götalands län, gäst i Omvärldsspanarna

måndag, mars 11, 2024

I detta avsnitt av Omvärldsspanarna möter Martin & Cecilia Sten Tolgfors, tidigare minister och sedan 2022 landshövding i Västra Götalands län.

Tolgfors i podden

Sten Tolgfors blev invald i riksdagen 1994 där han bland annat varit Handelsminister samt Försvarsminister samt ordförande i Utrikesutskottet. Född och uppvuxen i Åmål och i dag landshövding i Västra Götalands län. Det blir ett intressant samtal om vad en landshövding egentligen gör på dagarna samt vilka frågor som ligger på en länsstyrelses bord. En fråga som Sten har engagerat sig i under hela sitt yrkesliv är mobbning. Som alltid i Omvärldsspanarna pratar vi om det som är viktigt på riktigt med de människor som brinner starkt för olika frågor!

I vår podcast Omvärldsspanarna tar politikexperten Cecilia Malmström och medieexperten Martin Holmberg avstamp i svenskt näringsliv när de tillsammans med utvalda, kunniga gäster från olika branscher och med olika perspektiv samtalar om allt från teknologi och innovation till hållbarhet och samhällsutmaningar.