Hoppa till huvudinnehåll

Vill underlätta övergången från akademi till näringsliv

onsdag, december 7, 2022

Amelie Slobo studerar sitt sista år som högskoleingenjörsstudent och är även ansvarig för H-sektionens Mentorsprogram på Chalmers tekniska högskola. Vi träffade Amelie och frågade henne om erfarenheterna under tiden som Mentorskapsansvarig.

Amelie

- Jag ansvarar för H-sektionens Mentorsprogram på Lindholmen, där en student matchas ihop med en mentor från arbetslivet för att få vägledning och inspiration. För en student innebär Mentorsprogrammet en ovärderlig inblick i arbetslivet och för arbetsgivare är det ett smidigt och givande sätt att hitta ny personal.

Det viktigaste är att skapa relationer mellan studenter och företag. För att underlätta samverkan skapar Mentorprogrammet aktiviteter, som varierar från år till år. 
- Förra året när jag var med som adept bjöds det bland annat på padel. Årets aktiviteter är ännu inte spikade men vi kommer att starta upp programmet med en kick-off på Lindholmen Science Park där det bjuds på mat. En mingelaktivitet kommer också äga rum där alla adepter ges möjlighet att få kontakt och ställa frågor till övriga mentorer.

Mentorsprogrammet har under åren stöttat många studenter genom att underlätta övergången från akademi till näringsliv, och det finns alltid behov av fler mentorer.
- Så jag vill bara hälsa till alla företag på Lindholmen - missa inte att ansöka till Mentorsprogrammet! Kontakta gärna mig på LinkedIn eller fyll i en intresseanmälan i vårt formulär. Hoppas att vi hörs!

Fakta H-sektionen

Chalmers H-sektion är belägen på campus Lindholmen. De program som går under H-sektionen är följande högskoleingenjörsprogram:

  • Datateknik
  • Design och produktutveckling
  • Ekonomi och produktionsteknik
  • Elektroteknik
  • Maskinteknik
  • Mekatronik