Hoppa till huvudinnehåll

Audiovisual Days 2023 – tack för i år!

fredag, november 17, 2023

"New Ways of Telling Your Story" – under Audiovisual Days 2023 har vi satt berättelsen i fokus för media, film, VR, spel, podd och upplevelser. Tack för alla samtal och inspiration! Vilka fantastiska dagar ni har skapat med oss – både på plats på Visual Arena och digitalt.

kille som pratar i mick på event

En kunnig panel fördjupade sig i spelet Roblox – där den 13-årige Roblox-experten Mio Rindlav stal showen.

Senast vi hade möjlighet att genomföra Audiovisual Days på Lindholmen Science Park var 2021, då var det pandemi och hela evenemanget var digitalt. I år var vi därför extra taggade på att få bjuda in till ett hybridevenemang med både fysiska och digitala deltagare. Arbetet med årets evenemang startade redan förra vintern, och resulterade i tre magiska dagar fullproppade med inspiration!

Programmet bjöd på insikter från flera olika branscher. Danielle Lauren från England öppnade med en keynoteföreläsning om AI inom kreativa yrken. En kunnig panel fördjupade sig i spelet Roblox – där den 13-årige Roblox-experten Mio Rindlav stal showen. I samarbete med Göteborg Film Festival och Kulturakademin presenterade Johanna Koljonen årets upplaga av Nostradamus-rapporten och Johannes Skoog från VP Nordic berättade om hur Virtual Production används på innovativa, och ibland ganska extrema, sätt inom film- och TV-produktioner. 

Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify, gav en unik inblick i Spotifys arbete med podcasts följt av ett panelsamtal mellan henne och Ulla Svensson, formatutvecklare på SR, lett av podcastforskaren Mia Lindgren. Det härliga gänget bakom Tiktok-serien Ruset tog oss med bakom kulisserna på Sveriges första dramaserie på TikTok. May Abdalla berättade om hennes prisbelönta arbeten i VR, en kunnig panel diskuterade vikten av innovation i filmbranschen och för första gången någonsin på Audiovisual Days blev det lunchbio med de talangfulla regissörerna i Five4Fiction. Ute i lobbyn kunde deltagarna på plats, förutom att dricka kaffe och mingla, även ta del av ett flertal VR-verk, njuta av en gripande utställning av Michele Castrezzati och delta i Open Chair Democracy Talks. 

Audiovisual Days avslutades med en panel som bestod av representanter från både film-, medie-, ljud- och spelbranschen: Anette Novak, Ebba Bonde, Karin Bäckmark och Klaus Lyngeled. De pratade om framtidens gemensamma utmaningar, ett panelsamtal som på ett sätt sammanfattade hela Audiovisual Days och vad evenemanget står för: att sammanföra audiovisuella branscher, lära av varandra och blicka framåt. Detta samtal spelades sedan in till Avsnitt 20 av Medier & demokrati-podden, lyssna på Spotify >

Projektledare Gunnar Eriksson, Film & TV Lindholmen, är nöjd med årets evenemang:
– Vi ser tillbaka på en fantastiskt lyckad och välbesökt upplaga av Audiovisual Days, där vi genom ett späckat, spetsigt och dagsfärskt program lyft fram de mest brännande frågorna och utmaningarna som förenar oss alla verksamma inom de audiovisuella näringarna!

Audiovisual Days är ett event från Lindholmen Science Park i samarbete mellan följande program/projekt: Film & TV Lindholmen, Visual Arena, GameLab Lindholmen, Medier & demokrati, Xperience Next och International Youth Think Tank. Audiovisual Days finansieras huvudsakligen av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.