Hoppa till huvudinnehåll

Få en försmak av Audiovisual Days på Lindholmen Open Day

måndag, augusti 28, 2023


Virtual Production håller på att förändra film- och tv-branschen i grunden. På Lindholmen Open Day 20 september finns en unik möjlighet att få inblick i virtual production-världen, och få en försmak av Audiovisual Days. 

en person framför en blå och röd skärm

Johannes Skoog, VP Nordic 

Lindholmen Open Day är ett årligt evenemang där organisationer, företag, studenter och andra intresserade möts och utforskar allt spännande som händer på Lindholmen. Som en del av evenemanget i år bjuder vi in till Open day på Visual Arena Lindholmen
 
Förutom att ta del av flera spännande projekt inom visualisering finns det även möjlighet att lära sig mer om Virtual Production. Virtual Production innebär att man skapar virtuella världar för att spela in sin film- eller tv-produktion. Plötsligt finns här ett effektivt och kreativt sätt att spara både tid och pengar. Tekniken tog fart under pandemin när det blev svårt att resa till olika inspelningsplatser, med hjälp av VP kan man resa utan att behöva lämna studion. Även inom journalistisk tv-produktion har man börjat använda tekniken, genom att bland annat använda den i nyhetssändningar.
 
Johannes Skoog från företaget VP Nordic kommer på Open Day ge en introduktion av Virtual Production och vad tekniken innebär för den audiovisuella branschen. En föreläsning med syftet att inspirera utövande aktörer inom den audiovisuella sektorn att se fördelarna som den nya teknologin ger.
 
I november, på Audiovisual Days, kommer Johannes Skoog tillbaka till Visual Arena Lindholmen för en fördjupad bild av Virtual Production. Han är en av många intressanta föreläsare och gäster som delar med sig om allt mellan AI och podcasts. Håll utkik efter inbjudan som skickas ut senare i höst. 

Lindholmen Open Day, 20 september: 

Under dagen har Visual Arena Lindholmen (Lindholmspiren 3-5) öppet och visar upp flera projekt. 
Kl 16.15 startar föreläsningen om Virtual Production med Johannes Skoog VP Nordic.

Audiovisual Days, 8-10 November:

Audiovisual Days arrangeras av Lindholmen Science Parks innovationsprogram inom media: Film & TV Lindholmen, GameLab Lindholmen, Xperience Next, Medier & demokrati och Visual Arena Lindholmen. Anmälan öppnar i oktober.