Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsengagemang

Lindholmen Science Park AB arbetar utan egen vinning mot visionen att stärka Sveriges konkurrenskraft. Här finns plats och rum för nya nätverk, ny kompetens och nya möjligheter till utveckling och tillväxt. 

Innovativ utveckling

Vi vill vara en aktör som långsiktigt utvecklar samhället. Mångfald är en nyckel till innovation och genom att ta tillvara på våra olikheter bidrar vi tillsammans till att utveckla och rusta Sverige för framtiden. Detta gör vi genom att driva forsknings- och innovationsprogram i samverkan, men vi har även engagerat oss i andra projekt som kan möjliggöra för människor som annars inte hade haft samma förutsättningar. 

Under åren har vi aktivt stöttat ett antal initiativ. Du kan läsa mer nedan och förhoppningsvis kan det inspirera dig och din organisation till nya samarbeten.

 Vi stöttar

Tre personer poserar

Arbetskamraterna

Att ha en arbetsplats och få lön precis som andra i samhället betyder mycket. Sedan 2022 arbetar Alexander Petterson hos oss som Mood Manager och bidrar till en härligare och mer glädjefylld arbetsmiljö. Han har hunnit med många arbetsuppgifter och aktiviteter: Restaurang, reception, statsbesök, Lindholmen Open Day, inspelningsstudion, Visual Arena och AI Sweden. Om man som företag funderar på att erbjuda jobb eller en praktikplats till någon med intellektuell funktionsnedsättning kan man bli medlem i Arbetskamraternas ideella förening.

Se vår film med Alex här >

Samarbeta med Arbetskamraterna här >

Jobbsprånget

Jobbsprånget är Sveriges största praktikprogram för nyanlända akademiker.  Sedan 2020 har Lindholmen Science Park AB tagit emot praktikanter inom både produktion och kommunikation. Det är en utmärkt möjlighet för oss att hitta framtida medarbetare som är nya i Sverige och samtidigt ett tillfälle att kunna ge dem en första arbetslivserfarenhet.

Hitta en talang med akademisk kompetens >

Två personer poserar
Personer kramas

CareConnectWithUkraine

Lindholmen Science Park drev projektet 2022-2023, i nära samarbete med flera partners, med fokus på att stötta ukrainska jobbsökande att komma in på arbetsmarknaden i Sverige så snart som möjligt. Teamet arrangerade flera jobbmässor som hjälpte olika sektorer att hitta kompetent arbetskraft. Sammanlagt engagerades 550 deltagare och 50 företag, där fler än 100 personer startade nya jobb. Tack vare finansiering från Europeiska Socialfonden kunde projektet skalas upp och i september 2023 beviljades stöd på nytt. 

Läs mer om CareConnectWithUkraine här >

Help Ukraine Gothenburg >

Öppet Hus

Lindholmen Science Park samarbetar med Öppet Hus - en ideell förening, politiskt och religiöst obunden som är verksam i Göteborg. Verksamhetens mål är att öppna dörrar till arbetslivet för unga vuxna med utländsk bakgrund genom bland annat kostnadsfria mentorskapsprogram. Inom samarbetet har flera adepter sammankopplats med etablerade mentorer på Lindholmen Science Park AB, där vi kunnat hjälpa till med nätverk och kontakter.

Bli mentor du också >

Personer sitter runt ett bord och samtalar

Brinner du också för dessa frågor?

Hör av dig till oss om du vill veta mer eller samarbeta: info@lindholmen.se